Banen september 2019

Banearbejde i den kommende tid

Efteråret er altid en travl tid, hvad angår banepleje. De af jer, som har været ude og spille på det seneste, har sikkert også bemærket, at der foregår meget vedligehold på banen.

Stort set alle de tætklippede arealer bliver vertidrænet, propprikket eller på anden måde luftet, således vi sikrer en god drænevne, får nye frø i jorden og sikrer en god omsætning af dødt organisk materiale.

Den seneste tid er greens blevet luftet ved at tage små propper op, eftersået og topdresset. Det er klart, at det i en periode vil nedsætte spillekvaliteten en smule, men konsekvensen ved ikke at gøre det vil være langt større på sigt og sætte os i en meget sårbar situation.

Lige nu er vi i gang med at propprikke forgreens og vertidræne fairways, som også får tilført sand.

Slidte områder

Flere steder på banen er der områder, som fremstå slidte og visse steder helt uden græs. Det er særligt i semiroughen, det er et problem. Den seneste tid har vi forsøgt at gøre noget ved problemet ved at køre med en speciel luftemaskine, som er lejet ind til formålet. Det er en lidt ”barsk” maskine, som godt kan efterlade det behandlede område med huller og mere ”rodet” end tidligere. Den løsner dog jorden, hvilket er nødvendigt for at få græs etableret igen. Hovedprioriteten har været semirough omkring greens, samt de mest slidte områder omkring teesteder mm.

Håndsåning af bunkerkanter og drænrender

I den seneste tid er mange af vores bunkers, som stadig havde skader fra den tørre sommer i 2018, blevet eftersået med en speciel blanding af græsfrø, klæbemiddel og små træfibre (hydromulch). Blandingen hjælper med at holde frøene på plads og sikre en god fugtighed. Indtil nu virker det meget lovende.

Drænrender, som er sunket lidt, eller som har tendens til at udtørre, er ved at bliver efterfyldt og eftersået. Venligst undgå trafik hen over disse områder, da græsset ellers har meget svært ved at spire og etablere sig.

Nedslagsmærker

Venligst hjælp hinanden med at rette nedslagsmærker op. Det er meget nedslående at se, hvor mange der ikke bliver rettet op, og som dermed er med til at ødelægge greens.

Thomas Pihl
Chefgreenkeeper

Tilmeld dig vores nyhedsbrev