En smuk naturvandring på golfbanen

Tidligt søndag morgen mødte 11 golfere op til en utraditionel aktivitet – en naturvandring på golfbanen ledet af Stefan Pihl.

Efter velkomst gik turen forbi en af banens faste beboere – vores natuglepar. De var dog ikke stået op endnu, eller måske lige gået i seng. I stedet fyldte en gærdesmuttes sang alleen med lyd, så overraskelsen var stor, da man fik at vide at gærdesmutten er Danmarks næstmindste fugl.

Ruten gik forbi en række af de fuglekasser, vores lokale fuglekassegruppe har sat op. Første stop var skovhjørnet, hvor der hænger 2 hulduekasser. Hulduen yngler i modsætning til den almindelige ringdue i hulreder i gamle træer eller kasser. Der var dog ikke meget aktivitet ved kasserne. Bedre gik det ved en af træløberkasserne, hvor et par af den ualmindelige korttået træløber var i gang med at fodre unger.

Denne dag var 9-hulbanen, og dermed den bane med mindst aktivitet, Hestkøb, så vi valgte at skrå over mod søen på H4. Undervejs hørtes havesanger, gransanger og munk. Morgenen gav også et rørende syn af en bunke blåmejseunger i et birketræ og i en af de gamle ege hoppede en spurvehøg nervøst rundt. Der har øjensynligt været unger eller en rede i nærheden.

Turen sluttede af på greenkeepernes oplagringsplads, hvor en smuk gulspurv viste sig frem, mens der hørtes rødstjert og (ifølge appen Merlin) grå fluesnapper.

Derefter ventede den velfortjente morgenmad i ”slyngelstuen” og historien om, hvordan antallet af grågæs i Danmark er steget fra 5.000 midt i 1900-tallet til flere hundred tusind i dag – og derfor forklaringen på vores lille problem med efterladenskaber på banen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev