Naturvandring 10. april

En lille snes FG-medlemmer mødtes søndag morgen d. 10. april 2022 til en rundvisning med vægt på natur i særdeleshed fugle.

Vores guide, Stefan Pihl, indledte med at fortælle lidt om, hvilke arter der kunne forventes. Første stop var natuglen i gavlen på laden, og her så og hørte vi også spætmejser.

Kulde og blæst tilskyndede øjensynligt ikke fuglene til sang, og det var blot gærdesmutte og rødhals der – ofte ganske entusiastisk – sang løs. Ind imellem hørtes de allestedsnærværende ringduer, men det blot blev til enkelte sangstrofer fra bogfinke, solsort og grønirisk. Ved H3 og H4 så vi en blishøne på rede, temmelig mange gråænder og en lille flok troldænder, mens et par spætter gav ondt af sig.

Turen endte igennem parken, uden at det gav mulighed for at tilføje andet end en forbitrækkende flok vindrosler og et par skovskader, som lod deres hæse alarmskrig lyde. Kulden havde øjensynligt lukket næbbet på forventede arter, som sangdrossel, gulspurv og gransanger. Alt mens næser og ører blev rødere og rødere, søgte de morgenfriske indendørs til et i den grad imødeset morgenbord med hjemmebagte boller og varme drikke.

Nåede du ikke med denne gang, gentages en lignende tur den 8. maj.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev